Αιτήσεις για άδεια αλιείας

Γίνονται δεκτές αιτήσεις για απόκτηση επαγγελματικής άδειας αλιείας για το έτος 2014

 
Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για απόκτηση επαγγελματικής άδειας παράκτιας αλιείας μικρών σκαφών κατηγορίας Α΄ ή Β΄ ή Γ΄πολυδύναμη άδειαάδεια τράτας και άδεια μεσογειακής αλιείας για το έτος 2014. Σύμφωνα με τον περί Αλιείας Νόμο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σκάφη για σκοπούς αλιείας ιχθύων εντός των χωρικών υδάτων ή εκτός των χωρικών υδάτων (για τα σκάφη που φέρουν την κυπριακή σημαία) εκτός εάν έχει εκδοθεί γι’ αυτά άδεια αλιείας. 

Οποιοσδήποτε χρησιμοποιήσει για αλιεία σκάφος κατά παράβαση του Νόμου είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι τριών ετών ή σε χρηματική ποινή μέχρι 17.080 ή και στις δυο ποινές μαζί.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος από τις μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2013, συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία για την οποία αιτούνται και προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο του δελτίου της πολιτικής τους ταυτότητας καθώς και πιστοποιητικό εγγραφής σκάφους

Όσοι από τους αιτητές υποβάλουν αίτηση για ανανέωση της άδειάς τους για τις κατηγορίες Α΄ και Β΄ θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν ήδη υποβάλει αποδείξεις για την παραγωγή τους και τις ημέρες εργασίας τους για το έτος 2013. 

Με βάση τη σχετική νομοθεσία οι επαγγελματικές άδειες αλιείας που προτίθεται να εκδόσει ή να επανεκδόσει το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών για το έτος 2014 για αλιεία εντός των χωρικών υδάτων είναι:

· Μέχρι δύο άδειες παράκτιας αλιείας τράτας βυθού. 
· Μέχρι 22 άδειες αλιείας πολυδύναμων σκαφών. 
· Μέχρι 350 άδειες παράκτιας αλιείας μικρών σκαφών κατηγορίας Α΄ και Β΄.
· Μέχρι 450 άδειες παράκτιας αλιείας μικρών σκαφών κατηγορίας Γ΄.
· Μέχρι 350 άδειες κατηγορίας Γ΄ για άσκηση αλιείας χωρίς τη χρήση σκάφους με μέγιστο μήκος δικτύων 25 μέτρα και υπό τους περιορισμούς που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι υφιστάμενες άδειες λήγουν την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Σημειώνεται ότι:

· Κάθε αιτητής μπορεί να υποβάλει αίτηση για απόκτηση επαγγελματικής άδειας παράκτιας αλιείας μόνο για μια Κατηγορία (Α΄ ή Β΄ ή Γ΄).
· Οι αιτήσεις για απόκτηση επαγγελματικής άδειας παράκτιας αλιείας θα συνοδεύονται από την «Αίτηση για Εγγραφή Αλιευτικού Σκάφους στο Μητρώο Αλιευτικών Σκαφών (ΜΑΣ)» εφόσον οι ενδιαφερόμενοι αιτούνται είτε για πρώτη φορά, είτε δεν κατείχαν επαγγελματική άδεια αλιείας κατά το έτος 2013.
· Αιτήσεις για απόκτηση άδειας παράκτιας αλιείας κατηγορίας Γ΄ θα υποβάλουν μόνο όσοι ενδιαφερόμενοι αιτούνται είτε για πρώτη φορά, είτεδεν κατείχαν άδεια αλιείας κατηγορίας Γ΄ κατά το έτος 2013.
· Αιτήσεις που θα υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν θα παραλαμβάνονται. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση Εγγραφής Αλιευτικού Σκάφους στο Μητρώο Αλιευτικών Σκαφών (ΜΑΣ)» από τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών ή από την ιστοσελίδα του Τμήματος (http://www.moa.gov.cy/dfmr).

πηγή: moi.gov.cy

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s